GENIE – kitchen garden ger närodlat en ny betydelse när örter och sallader odlas hemma i köket.

Närodlat är en stark trend idag. Främst beror detta på att närodlade grönsaker upplevs som färska och hälsosamma. Debatten om hur ekologiskt närodlat är återkommer med jämna mellanrum. Enighet råder om att så länge som närodlat består av säsongens grönsaker så uppnås bästa ekologin. Utmaningen för ekologisk närodling är dock den långa nordiska vintern.

Inget tvivel råder om att smaken och färskheten i de råvaror vi använder i vår matlagning skall alltid vara av första klass, men speciellt vintertid är det svårt att få tag i färska råvaror som uppfyller de ekologiska kriterierna. En lösning till detta är inomhusodling. Europas ledande producent av inomhus trädgårdar Tregren, tidigare IndoorGarden, lanserar årets första nyhet på FORMEX idag. Nyheten GENIE – kitchen garden väntas bli en försäljningssuccé med sin innovativa Active Growing Technology – odlingsteknologi och sitt förmånliga pris.

GENIE – kitchen garden är en liten och effektiv örtagård designad för både utomhus- och inomhusbruk. Genie är utvecklad för en stor mängd olika växterarter allt från blommor till grönsaker. Tregrens revolutionerade Active Growing Technology får växterna blomstra utan extra ansträngning för konsumenten. För att påskynda tillväxten och för att få större skördar kan man köpa en växtlampa med senaste LED teknologi som en kompletterande tillbehör.

”Vi på Tregren är övertygade att närodlat i allt större grad betyder att vi odlar en del av vår mat hemma. Ekologi uppnås genom att de grönsaker vi odlar hemma kräver inget extra utrymme eller uppvärmning eftersom temperaturen i våra hem är perfekt för växterna året om. Med en produkt som Genie kan vem som helst odla sina örter hemma utan tidigare erfarenhet tack vare Active Growing Technology. Active Growing Technology ser till att växter får rätt mängd näring och vatten för en optimal tillväxt.” säger Yrjö Reenpää, verkställande direktör

”Passiva örtkrukor har funnits i alla tider. Utmaningen med dessa traditionella örtkrukor är att de kräver daglig vattning av örterna som inte växer i dessa krukor utan endast hålls vid liv. I Genie har vi omintetgjort dessa två grundläggande problem med att introducera Active Growing Technology. Trots att Genien är en funktionell design produkt så ligger den i samma prisklass som de passiva örtkrukorna, 300-400kr. Vi har stor förväntningar på försäljningen av Genie med sitt förmånliga pris och överlägsna funktionaliteten. Genie är också den perfekta gåvan. ” säger Markus ”MaCCa” Nilsson, utvecklingsdirektör.

Genien har tagit miljövänligheten till en ny nivå genom att den är tillverkad i bio-komposit och keramiskt plast. Bio-kompositen, UPM ForMi, är ett ABS plast som innehåller upp till 60 % naturfibrer och är på så sätt ekologiskt och återanvändbart. Genom att ersätta aluminium delarna med keramiska plasten Coolics har vi kunna minska energibehovet vid tillverkningen till en bråkdel.

Genie kommer till försäljning under oktober månad. Rekommenderade konsument priset är 390kr.

För mer information kontakt Markus ”MaCCa” Nilsson, +358 50 568 9770, markus.nilsson@tregren.com