Tregren siktar på stark internationell tillväxts genom byta sitt varumärke och lyfta fram sitt nordiska ursprung.

Naturen, renhet och ekologiskt är saker som ofta förknippas med de nordiska länderna. Dessa värderingar har fungerat som inspiration när Tregren grundades tre års sedan. Det nordiska ursprunget syns också tydligt i formgivingen av våra produkter som följer det strama enkla formspråket som förknippas med nordisk design.

Vi vill att den uppskattningen vi har i norden för naturen och miljövänlighet även syns i våra produkter, som ett exempel på detta kan vi idag stolt visa upp GENIE – kitchen garden. GENIE har tagit miljövänligheten till en helt ny nivå genom att den är tillverkad av bio-komposit och keramiskt plast. Bio-kompositen, UPM ForMi, är ett plast som innehåller upp till 50 % naturfibrer och är på så sätt ekologiskt och återanvändbart. Genom att ersätta aluminiumdelarna med keramiska plasten Coolics har vi minskat energibehovet vid tillverkningen till en bråkdel.

Tregren har under det gångna året öppnat mer än 10 nya marknader främst i Europa. I samband med detta har vi lärt oss att vårt nordiska ursprung är en klar konkurrensfördel. Nordiska produkter ses ofta som innovativa med hög kvalitet vilket också stämmer in på våra produkter. Samtidigt fick vi märka att IndoorGarden upplevdes som färglöst och förknippades ofta med ett ursprung från USA.

”I samband med lanseringen av vår första produkt så tog vi i burk IndoorGarden som vårt varumärke. IndoorGarden vart ett naturligt val eftersom namnet klart beskrev vad våra produkter var ämnade för. Nu tre år senare när urban gardening- trend är starkare än någonsin förr upplever vi att det är viktigt att lyft fram företagets ursprung och värderingar. Det är viktigt att klart markera för kunderna och samarbetspartners vad vi står för” säger Markus ”MaCCa” Nilsson, utvecklingsdirektör.

”Det är ingen tillfällighet att vårt nya varumärke visas fram för första gången här på FORMEX. Det är också startskottet för försäljning säsongen 2013-2014. Sverige har alltid varit en viktig markanad för oss med sitt långt gående miljötänkande och de målmedvetna konsumenterna. Våra förväntningar för den inkommande säsongen är höga. Förutom HERBIE som redan blivit en klassiker bland inomhusträdgårdar med sina över 20 000 sålda exemplar så lanserar vi under höstens lopp två världsnyheter. GENIE är en förmånlig örtagård som kan användas både ute och inne. VERTIE tar grönväggarna och de vertikala trädgårdarna till helt ny nivå med sin användarvänlighet och effektivitet” säger Yrjö Reenpää, verkställande direktör.

Varumärket Tregren har sitt ursprung i vårt officiella företagsnamn 3Gren AB. Tregren valdes till vårt nya varumärke eftersom det har en mångfacetterad betydelse. I de nordiska sammanhangen kan Tregren tolkas som träd gren, ett efternamn eller ortsnamn. På engelska låter det främst som träd grönt och för tankarna till naturen och grönska.  Viktigt var också att vårt nya varumärke kan omfatta också stadsodling i utomhusmiljöer.

Den grafiska framställningen av varumärket har gjorts av designer Sebastian Jansson. Sebastian har också formgivit GENIE – kitchen garden, det senaste tillägg till vår produktfamilj.

För mer information kontakt Markus ”MaCCa” Nilsson, +358 50 568 9770, markus.nilsson@tregren.com